Donbass Ipari Szövetség Korporáció

Az 1995-ben, Donyeckben (Ukrajna) alapított ISD Korporáció az egyik legnagyobb transznacionális vállalat, mely kulcspozíciót tölt be a közép- és kelet-európai régió acélgyártásában. A vállalati központ Donyeckben, Ukrajnában található.

Évi 10 millió tonnát is elérő acélgyártó kapacitásával az ISD Korporáció az egyetlen ukrán vállalat a világ 40 legnagyobb kohászati vállalatai között.

A Donbass Ipari Szövetség által vezetett konzorcium 2004. szeptember 30-án privatizálta a DUNAFERR Társaságcsoportot.

Az ISD nemzetközi csapatához több mint 40 ezer dolgozó tartozik.

Az értékesítések az egész világon szerteágazó képviseleti hálózattal rendelkező legnagyobb nemzetközi fémkereskedő cégen, a Duferco-n keresztül valósulnak meg. Az OAO „Ukrainszkaja gorno-metallurgicseskaja kompanyia"-val (Ukrán Bányászati-Kohászati Társaság) ill. az OOO „Russzkaja gorno-metallurgicseskaja kompania"-val (Orosz Bányászati Kohászati Társaság) kötött stratégiai partnerkapcsolatai lehetővé teszik számára, hogy Ukrajnában és a FÁK-országokban is kereskedelmi tevékenységet végezzen.

Az ISD Korporáció kohászati vállalatai a DUNAFERR Társaságcsoport mellett:

Alcsevszki Kohászati Kombinát (Alcsevszk, Ukrajna)

Az Alcsevszki Kohászati Kombinát NyRt. - Dél-kelet Ukrajna egyik legrégebbi vállalata. A vállalat tevékenysége átöleli a teljes metallurgiai ciklust.

Az AKK Nyrt. jelenleg Ukrajna egyik legnagyobb vállalata, melyhez 7 fő gyártómű tartozik:

  • kohó,
  • tömörítő,
  • Martin-acélmű,
  • előnyújtó,
  • durvalemez hengermű I.,
  • durvalemez hengermű II.,
  • finomlemez hengermű

A vállalat 15 ezer főt foglalkoztat.

Alcsevszkkoksz (Alcsevszk, Ukrajna)

Az Alcsevszkkoksz NyRt. kohókoksz, gyanta, szénelegy, benzol és ammónium-szulfát gyártására specializálódott. A vállalat öt kokszoló blokkot üzemeltet, és Ukrajna három legnagyobb kokszgyártójának egyike.

A vállalatnál több mint 3 ezer munkavállaló dolgozik.

Dnyeperi Kohászati Kombinát (Dnyeprodzerzsinszk, Ukrajna)

Az F.E. Dzerzsinszkij Dnyeperi Kohászati Kombinát NyRt. Ukrajna egyik legnagyobb bányászati-kohászati komplexuma, mely 120 éves, kiemelkedő eredményekkel teli múltra tekint vissza.

A vállalat kohászati termékek gyártása és értékesítése területén az ország 6 vezető kohászati vállalata közé tartozik. A vállalat székhelye Dnyeprodzerzsinszkben van, a foglalkoztatottak száma meghaladja a 17 ezer főt.

ISD–Huta Czestochowa (Czestochowa, Lengyelország)

Az ISD Huta Czestochowa Lengyelország legnagyobb és legkorszerűbb durvalemez gyártó vállalata.

A gyár háromezer-ötszáz dolgozót foglalkoztat, ebből 600 főt - az acélszerkezet-gyártó részlegében.