ISD Power Kft.

H-2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3.

Ügyvezetés,titkárság

+36 (25) 581 186

+36 (25) 412 658

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Műszaki vezetés, titkárság

+36 (25) 584 200

+36 (25) 584 205

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Az ISD POWER Energiatermelő és Szolgáltató Kft. az ISD DUNAFERR Zrt. társaságcsoport ipari energiaszolgáltatója, az ISD DUNAFERR Zrt. 100 %-os tulajdonú leányvállalata. A Kft. két telephelyen végez energiaszolgáltatási tevékenységet: az ISD DUNAFERR Zrt. társaságcsoport iparterületén Dunaújvárosban és Miskolcon, az egykori Diósgyőri Kohászati Művek területén.

Fő tevékenysége a két telephelyén működő felhasználók kiszolgálása az igényelt energiahordozókkal. Ennek megfelelően a Társaság legfontosabb feladatai az energia megtermelése, elosztása és beszerzése. Az ISD POWER Kft. tevékenységi körébe 20 féle energiahordozó tartozik, melyek közül a legjelentősebbek a következők: ipari gőz, fűtési melegvíz, földgáz, villamos energia, kamra- és kohógáz, ipari víz, ivóvíz, sótalanvíz, lágyvíz, technikai gázok (oxigén, nitrogén, argon, védőgáz), fűtőolaj, gázolaj.

A Társaság kiemelt stratégiai feladata az anyavállalat, az ISD DUNAFERR Zrt. termelési technológiájának zavarmentes működéséhez szükséges energiaellátás biztosítása.

Az ISD POWER Kft. energiaszolgáltatási tevékenysége kiterjed ISD DUNAFERR Zrt. társaságcsoporton kívüli felhasználók ellátására is: a dunaújvárosi telephelyen működő papírgyáraknak ipari gőzt biztosít, az ISD DUNAFERR Zrt. technológiájához szorosan kapcsolódó LINDE Gáz Magyarország Zrt. dunaújvárosi telephelyének energiaellátását végzi, és több kisebb fogyasztó részére nyújt hő-, villamos energia és vízszolgáltatást.

A cég kiemelt jelentőségű tevékenysége, hogy az ISD DUNAFERR Zrt. területén üzemeltetett erőművében - a vertikumban folyó nyersvasgyártás és kokszolás során keletkező - technológiai melléktermékek (kohó- és kamragáz), valamint egyéb tüzelőanyagok (földgáz és fűtőolaj) eltüzelésével a Társaságcsoport igényeinek megfelelő hőt és kapcsolt villamos energiát állít elő.

Az európai energiapolitika hármas kritériumrendszerének (ellátásbiztonság – versenyképesség – fenntarthatóság) teljesítése az ISD POWER Kft. elsődleges célkitűzései közé tartozik.

Ellátásbiztonság: A Társaság kötelességének tekinti, hogy a forgalmazott energetikai termékek és energiaelosztó-rendszerek üzemeltetése során nyújtott szolgáltatások megbízhatóságot, rugalmasságot, magas műszaki színvonalat jelentsenek a felhasználók számára.

Versenyképesség: Az ISD POWER Kft. fontos törekvése, hogy a külső forrásból vásárolt energiahordozókat (villamos energia, földgáz stb.) versenyképes áron szerezze be, a legkisebb kockázat elvének betartása mellett.

Fenntarthatóság: Az ISD POWER Kft. kiemelt feladatának tekinti az egészség- és környezetkárosító hatások minimális szintre való csökkentését, illetve ezen hatások egy részének   – lehetőség szerinti – teljes megszüntetését. Nagy hangsúlyt fektet a biztonsági, egészségvédelmi és környezetvédelmi tevékenységének folyamatos bővítésére és a hatáskörébe tartozó termelési folyamatok ellenőrzésére.

Az ISD POWER Kft. mind a piaci kihívásoknak való megfelelést, mind pedig az energiatörvények által előírt szabályok betartását szem előtt tartva, hatósági engedélyekért folyamodott. A Magyar Energia Hivatal az alábbi működési engedélyeket adta ki az ISD POWER Kft. részére:

  • Villamos energia termelői engedély
  • Villamos energia kereskedői engedély
  • Földgáz egyetemes szolgáltatói engedély
  • Földgáz elosztói engedély
  • Földgáz kereskedelmi engedély
  • Távhő termelői engedély

A tevékenységek végzése közben az energiaellátásra, környezetvédelemre vonatkozó törvények energetikai, minőségügyi szabványok előírásainak betartása a Társaság egyik legfontosabb feladata. Ennek szellemében az ISD POWER Kft. kiépítette és bevezette az Integrált Irányítási Rendszert az ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 és az MSZ 28001:2008 szabványoknak megfelelően. Az Integrált Irányítási Rendszert az TÜV Rheinland InterCert Kft. tanúsította.

 

Tisztelt Látogató!

Az ISD POWER Energiatermelő és Szolgáltató Kft. bővebb tájékoztatással a www.isdpower.hu honlapcímen várja további szíves érdeklődését!